BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
   
business operation
main topic
architecture
focus
view
mechanization
urbanism
building services
materials
technology
BUILD promo
energy efficiency
software
presenting
fairs
inteview
interior
transmaterials
curiosities
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD No.35
BUILD No.34
BUILD No.33
BUILD No.31
BUILD No.30
BUILD No.29
BUILD No.28
BUILD No.27
BUILD No.26
BUILD No.25
BUILD No.24
BUILD No.23
BUILD No.22
BUILD No.21
BUILD No.20
BUILD No.19
BUILD No.18
BUILD No.17
BUILD No.16
BUILD No.15
BUILD No.14
BUILD No.13
BUILD No.12
BUILD No.11
BUILD No.10
BUILD No.9
BUILD No.8
BUILD No.7
BUILD No.6
BUILD No.5
BUILD No.4
BUILD No.3
BUILD No.2
BUILD No.1
 

Build No. 1, mart 2007.

[company profile]
Untitled Document

BUDERUS – efikasno korišćenje energije (ENERGY NET)

Energy Net je renomirana kompanija koja se bavi uvozom, distribucijom i servisom gasnih uređaja, opreme za instalaciju grejanja i vodovoda, klimatizacije, ventilacije, alata, pribora i ostale opreme vodećih svetskih i domaćih proizvođača.

Svoju delatnost preduzeće obavlja kako preko matične poslovne zgrade u Kaću, tako i na teritoriji cele Srbije putem sopstvenih poslovnica u Novom Sadu, Beogradu, na Dedinju i Batajnici i rasprostranjenom mrežom distributera po čitavoj zemlji.

Poseduje centar za prodajnu i tehničku podršku, školski centar za obuku servisera, organizovanu servisnu mrežu sa osiguranim snabdevanjem rezervnim delovima iz sopstvenog centralnog skladišta i sve ostalo, kako biste Vi bili bezbedni i bezbrižni u toplini svog doma. Kroz delovanje marketinga, prodaje, finansija, nabavke i tehničke podrške ostvaruje se misija kompanije da kupcima prenese najveće koristi od najboljih robnih marki.

Vizija Energy Net-a je da postane i trajno ostane lider u distribuciji gasnih uređaja i kompletne opreme za grejanje.

U našem prodajnom asortimanu nalazi se kompletan program vodećih domaćih i svetskih brendova kao što su: Buderus, Vaillant, Protherm, Centrometal, Weishaupt, Giersch, Vogel & Noot, Jugoterm, Global, Calidor, Caleffi, Ivar, Herz, Kovina, Itap, Unipipe, Viega, IMP-pumps, Grundfos, Unitas, Rems, Rothenberger, Felder, Inka i mnogi drugi...

Energy Net je ekskluzivni uvoznik kotlova i opreme za grejanje vodećeg svetskog proiz-vođača u oblasti grejne tehnike BUDERUS iz Nemačke.

Zašto Buderus ?

Efikasno korišćenje energije.
Buderus komercijalni i industrijski kotlovi su konstruisani tako da odaju visok nivo korisne energije, obezbeđuju pouzdanu proizvodnju energije i dug vek korišćenja. Buderus proizvodi nastaju u pogonima u Nemačkoj i Holandiji, i svi moraju da prođu rigorozne testove kvaliteta, sigurnosti, izdržljivosti i da imaju visoke performanse iz godine u godinu. Buderus kotlovi postoje u rasponu snaga od 12 kW do 19 MW. Većina njih se mogu kombinovati u kaskade sa više kotlova, uključujći kondenzacionu tehnologiju. Bez obzira da li se projektuju individualni objekti, ili industrijska postrojenja – široka paleta Buderus proizvoda uvek je na raspolaganju, kako bi odabrali rešenje koje je najbolje za datu situaciju.

U svom proizvodnom programu kotlova Budrus nudi sve: od visećih kotlova male snage, preko ogromne palete uljo-gasnih livenih i čeličnih kotlova srednje snage, pa sve do vrelovodnih i parnih kotlova velike snage. Pored kotlova Buderus je proizvođač solarnih sistema, kotlova na čvrsto gorivo, kogeneracionih uređaja i termo pumpi, rezervoara sanitarne i pijaće vode, regulacionih uređaja i radijatora.

Buderus poseduje nekoliko patenata u oblasti konstruisanja i razvoja grejne tehnike:

Thermostream
Thermostream je Buderusova patentirana tehnologija koja omogućava kotlu da radi bez kontrole minimalne temperature povratne vode i bez kontrole minimalnog protoka (bez zaštite „hladnog kraja“). Unutar Buderusovog Thermostream kotla (livenog ili čeličnog), hladna voda se ubrizgava u kotao daleko od ogrevnih površina plamene cevi preko jedne perforirane cevi koja je savijena prema potisu kotla. Hladna voda se meša sa toplom vodom u gornjem delu kotla. Na taj način se podiže temperatura povratne vode u samom kotlu i nisu potrebne nikakve mere zaštite kotla. Kada jednom instalirate Buderus Thermostream kotao, više nećete imati potrebu da instalirate običan čelični kotao.
Alu-plus
Inovativna tehnologija Alu-plus za izradu i dizajn aluminijumskog izmenjivača toplote kod visećih kotlova. Orebrena spoljnja strana izmenjivača povećava kontakt dimnih gasova sa izmenjivačem. Unutrašnjost cevi je obrađena u obliku spirale, tako da utiče na podsticanje turbulentnog kretanja vode kroz cev, što u konačnom prouzrokuje bolje predavanje toplote sa dimnih gasova na vodu.
Plasma-polymerisation
Spoljna površina cevnog izmenjivača toplote ima osobinu samočišćenja zahvaljuljući sloju inovativne plazma-polimerizacije koja ne vezuje za sebe produkte sagorevanja iz dimnih gasova. Na taj način izmenjivač kod visećih kotlova ostaje uvek čist.
EMS
EMS (Energy Management System) je oblik inteligentne kontrole koja se koristi za ostvarivanje lake i kontinualne komunikacije između digitalnog menadžera sagorevanja, koji upravlja gorionikom, i eksterne automatike za upravljanje sitemom kod visećih i stabilnih kotlova. Ovo podiže ukupnu efikasnost i omogućava lakše projektovanje potrebne regulacije za ceo sistem.
Kondens +
Ova patentirana tehnologija, kako joj i samo ime kaže, poboljšava sposobnost kondenzacije kod čeličnih kondenzacionih kotlova srednje snage, tako što kreira mikro-turbulenciju u protoku dimnih gasova kroz dimne cevi. Proračunato je da tehnologija Kondens + može da podigne efikasnost sistema za preko10% kada se primenjuje čista površina izmenjivača toplote i temperatura gasa od 5 do 10 stepeni ispod temperature povratne vode kotla.

ENERGYNET
Kać
Proleterska 49
tel: +381 (0)
21 68 61 000
fax: +381 (0) 21 68 61 025
Novi Sad
Rumenačka 49
tel: +381 (0) 21 51 06 99
fax: +381 (0) 21 51 08 50
Beograd
Ace Joksimovića 49
tel: +381 (0) 11 23 95 171
fax: +381 (0) 11 23 94 034
Beograd-Dedinje
Bulevar Mira 29
tel: +381 (0) 11 36 75 443
Batajnica
Stanka Tišme 31e
tel/fax:: +381 (0) 11 84 89 166
email: energy@energynet.co.yu
www.energynet.co.yu

[top][company profile]