BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
   
business operation
main topic
architecture
focus
view
mechanization
urbanism
building services
materials
technology
BUILD promo
energy efficiency
software
presenting
fairs
inteview
interior
transmaterials
curiosities
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD No.35
BUILD No.34
BUILD No.33
BUILD No.31
BUILD No.30
BUILD No.29
BUILD No.28
BUILD No.27
BUILD No.26
BUILD No.25
BUILD No.24
BUILD No.23
BUILD No.22
BUILD No.21
BUILD No.20
BUILD No.19
BUILD No.18
BUILD No.17
BUILD No.16
BUILD No.15
BUILD No.14
BUILD No.13
BUILD No.12
BUILD No.11
BUILD No.10
BUILD No.9
BUILD No.8
BUILD No.7
BUILD No.6
BUILD No.5
BUILD No.4
BUILD No.3
BUILD No.2
BUILD No.1
 

Build No. 5, mart 2008.

[company profile]
Untitled Document

General Electric sistemi za elektro-energetsko napajanje i zaštitu objekata (SPECTRA)

SPECTRA je osnovana 1993. u Novom Sadu. Osnovna delatnost je izvođenje svih vrsta elektroinstalacija u oblasti energetike i telekomunikacija. Tokom svog višegodišnjeg rada Spectra je kao odgovor na nove zahteve tržišta svoju delatnost proširila i na razvoj integrisanih rešenja, projektovanje i nadzor svih vrsta električnih instalacija jake i slabe struje, kao i prodaju niskonaponske i telekomunikacione opreme.

Rezultati stečenog znanja i iskustva ogledaju se u primeni know-how metode i u integraciji najsavremenijih tehnologija na skoro sve infrastrukture (aerodromi, železničke stanice, hoteli, kongresni centri, finansijske institucije, saobraćaj, itd). Spectra može da rukovodi u svim fazama projekta, kao nadzorni organ ili kao glavni izvođač radova. U toku svog višegodišnjeg poslovanja, Spectra je ostvarila uspešnu saradnju sa poznatim svetskim firmama, te se bavi uvozom i prodajom opreme nekoliko proizvođača, od kojih je čitaocima Build magazina svakako najpoznatije ime...

General Electric

General Electric (GE) je jedna od najvećih kompanija u svetu, osnovana 1876. godine kada je Thomas Alva Edison započeo sa proizvodnjom električnih sijalica. Danas je GE podeljen po segmentima poslovanja: GE Commercial Finance, GE Industrial, GE Infrastructure (uključujući Aviation i Smiths Aerospace), GE Consumer Finance, GE Healthcare, NBC Universal i dr. pomoću kojih je GE izašao u susret mnogobrojnim zahtevima svetskog tržišta (elektrika, svetlo, industrijska automatizacija, medicinska oprema, motori, železničke lokomotive, motori za avione itd).

Evropsko sedište odeljenja GE Consumer & Industrial nalazi se u Budimpešti, dok se postrojenja i predstavništva nalaze širom kontinenta. Spectra je ostvarila saradnju sa pod-odeljenjem GE Power Protection, vodećim dobavljačem proizvoda i servisnih rešenja za industrije, institucije ili individualne kupce (proizvodi niske struje, stambene i industrijske električne komponente, sklopke, kontaktori, prekidači, kao i inženjerska rešenja za automatizaciju industrijskih postrojenja...). Kompanija je kombinovala raznovrsnost električne distribucije sa glavnim potrebama svojih klijenata širom sveta, neprestano se trudeći da donosi nove proizvode koji će pružiti sigurnost i zaštitu kod kuće ili u preduzećima.

General Electric Power Controls

Kroz strateško-partnerski odnos sa GE Power Controls, liderom u oblasti niskonaponske elektroopreme u svetu, Spectra tržištu nudi najefikasniju uslugu u smislu kvaliteta, cene, garatnog roka, održavanja. Interesno-poslovna sfera aktivnosti Spectre usmerena je na specijalizaciju niskonaponske opreme:

  • rešenja za stambene prostore – elektrogalanterija, zaštita i prekidanje, audio i video interfoni, sigurnosni sistemi, rasveta, sistemi tehničke zaštite – alarmni, protivpožarni, cctv sistemi, sistemi neprekidnog napajanja, itd.

  • rešenja za poslovne prostore i industriju – zaštita i prekidanje, razvodni ormani i pribor, kablovska oprema, kablovski razvod, strukturalno kabliranje, protivpanična rasveta, rasveta, sistemi tehničke zaštite – alarmni, protivpožarni, CCTV sistemi, sistemi kontrole pristupa, sistemi neprekidnog napajanja, itd.

  • rešenja za energetsku efikasnost – kompenzacija reaktivne energije, filteri, zaštita... Većina potrošača iz mreže pored aktivne uzima i reaktivnu energiju. U domaćinstvima se reaktivna energija ne naplaćuje, ali privreda plaća elektrodistribuciji kako aktivnu, tako i reaktivnu energiju. Investicija isplativosti kompenzacije reaktivne energije je u vremenskom periodu od jedne do dve godine. Spectra Vam može ponuditi: merenja, odnosno utvrđivanja stvarnog stanja reaktivne energije, izradu projekta kompenzacije reaktivne energije sa studijom isplativosti takvog projekta, izvođenje kompletnih radova...

Uspešno izvođenje radova i vršenje usluga Spectra ostvaruje u saradnji sa izvođačima i krajnjim korisnicima (stambeno-poslovni, individualni projekti). U svim fazama projekta Spectra može da radi kao nadzorni organ ili kao glavni izvođač radova uz isticanje moto-a preduzeća: Mi pratimo Vaše zahteve.

SIGURNI UZ SPEKTRU

Znanje i iskustvo povezano sa proizvodima najboljih brendova u oblasti električnih instalacija, sigurnosnih i telekomunikacionih sistema, rezultira velikim zadovoljstvom svih klijenata Spectre kao što su: Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd, Erste bank a.d. Novi Sad, Komercijalna banka Beograd, Nacionalna banka Grčke, Vojvođanska banka, MUP Republike Srbije SUP Novi Sad, JP Novosadska toplana, JP Beogradska toplana, IBM Srbija, Hewlet Packard Srbija, Airport City, PWC, EKO, JP SPC Vojvodina, i mnogi drugi. Spectra je, takođe, zvanični distributer jedne od vodećih kompanija na polju bezbednosti i zaštite vozila Cobra Automotive Technologies s.p.a. iz Italije.

SPECTRA doo
Bulevar Cara Lazara 88
21000 Novi Sad
tel: +381 21 6741 033
fax: +381 21 371 511

info@spectra.co.yu
www.spectra.co.yu

 

[top][company profile]