BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
   
business operation
main topic
architecture
focus
view
mechanization
urbanism
building services
materials
technology
BUILD promo
energy efficiency
software
presenting
fairs
inteview
interior
transmaterials
curiosities
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD No.35
BUILD No.34
BUILD No.33
BUILD No.31
BUILD No.30
BUILD No.29
BUILD No.28
BUILD No.27
BUILD No.26
BUILD No.25
BUILD No.24
BUILD No.23
BUILD No.22
BUILD No.21
BUILD No.20
BUILD No.19
BUILD No.18
BUILD No.17
BUILD No.16
BUILD No.15
BUILD No.14
BUILD No.13
BUILD No.12
BUILD No.11
BUILD No.10
BUILD No.9
BUILD No.8
BUILD No.7
BUILD No.6
BUILD No.5
BUILD No.4
BUILD No.3
BUILD No.2
BUILD No.1
 

Build No. 5, mart 2008.

[company profile]
Untitled Document

ROVEX INŽENJERING – Sistemi grejanja

Prvi naftni udar krajem 70-ih podigao je svest o značaju električne energije, kao najčistijeg vida energije. Skandinavske zemlje, bogate hidroenergetskim potencijalima, odavno su razvile sisteme grejanja koji maksimalno racionalno koriste energiju

Električno podno grejanje, raskoš bez koga ne možete!

 Udobno – ravnomerno raspoređena toplota, bez prašine i buke koju proizvode drugi sistemi. Dizajn po želji korisnika, bez obzira da li se radi o dodatnom ili o osnovnom sistemu. Sve vrste podova – kamen, drvo, keramika... Ne vide se ventilatori, termostat se postavlja na zid (cevovodi, ložita i bojleri nisu potrebni). Sigurno – električni provodnici su zaštićeni uzemljenim omotačem i bilo kakvo oštećenje prouzrokuje iskakanje zaštitnog elementa i prekid napajanja. Elektromagnetna zračenja su svedena na minimum i gotovo da ih nema. Pouzdano – najkvalitetniji materijali (životni vek preko 30 godina). Bez pokretnih delova koji se mogu habati, ne zahteva nikavo održavanje. Garancija proizvođača je 10 godina.

Najefikasniji sistem grejanja na tržištu! Cenu ugradnje u eksploataciji svodi na minimum. Elektronski termostat omogućuje jednostavno podešavanje i programiranje sistema u skladu sa ritmom vašeg života i navika

Norveški radijator

GLAMOX 3001, već peta generacija radijatora firme ADAX, efikasno koristi zakone termodinamike i najnovija dostignuća elektronike. Radi na principu konvekcije – grejač zagrevan električnom energijom, velike aktivne površine i provodnosti, greje prostor prirodnom cirkulacijom vazduha. Ugrađeni elektronski termostat, tačnosti 0,30C (10 puta precizniji od standardnog), donosi uštede do 15%!

Norveški radijator svaki prostor greje u skladu sa vašim potrebama, rasporedom i načinom života, koristeći energiju efikasnije od TA peći ili sistema na gas. Statistike pokazuju da porodica u stanu najviše provede od 17h do 8h ujutro, kada je period intenzivnog grejanja samo 6 časova (17-23h). GLAMOX 3001 prilagođava se ovakvom ili bilo kom drugom rasporedu!

Fleksibilnost sistema, moderan dizajn i uklapanje u svaki prostor, omogućuje opremanje vašeg stambenog ili poslovnog prostora etapno i u skladu sa dizajnerskim zahtevima.

Ekonomija, ekologija i estetika su tri osnovne prednosti koje koje vam pruža Norveški radijator GLAMOX 3001.

Električno podno grejanje

Da li ste ikada šetali bosi po sunčanoj plaži i osetili topli pesak pod nogama? Ako jeste, onda ste osetili kako radi podno grejanje – najekonomičniji vid grejanja, koji zahteva temperaturu od samo 21-23ºC! Velikom grejnom površinom sistem ravnomerno raspoređuje temperaturu od poda ka plafonu, čime je optimalno prilagođen našem organizmu, grejući periferne krvne sudove u nogama. Podno grejanje omogućuje postavljanje ekoloških i zdravih podloga koje ne skupljaju prašinu i ne zadržavaju alergene – na toplim kamenim ili keramičkim podovima vaše dete može se igrati na podu bez opasnosti od prehlade!

Kod električnog podnog grejanja iz ponude Rovex Inženjeringa, struja prolazi kroz provodni materijal koji predaje toplotu podu, a zatim se ona ravnomerno prenosi u prostoriju. Temperatura poda reguliše se direktno preko termostata sa osetljivom podnom sondom. Svaka prostorija ima svoj termostat i reguliše temperaturu po potrebi. Podno grejanje je spor sistem – relativno sporo greje ali se isto tako sporo i hladi. Ono se može postaviti ispod svih vrsta podloga, a preporuka je da sistem instalirate ispod dobrog provodnih materijala kao što su kamen i keramika.

Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovišta eksploatacije, sistem je znatno jeftiniji i efikasniji i ne zahteva nikakvo održavanje. U slučaju eventualnog kvara zahteva minimalne zahvate na podu, za razliku od vodenog podnog grejanja.

Zamislite izlazak iz kade u hladno jutro na pločice zagrejane na 30°C... Rovex Inženjering vam pruža mogućnost jednostavnog i konfornog sistema grejanja vašeg doma uz pomoć najnovije tehnologije podnog grejanja.

ROVEX INŽENJERING
Bul. Mihajla Pupina 10 z/np 26
11070 Novi Beograd
tel/fax: +381 11 3115 208
2136 840
3139 557
mob: +381 63 698 015
e-mail:
prodaja@rovex.co.yu
www.rovex.co.yu

[top][company profile]