BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
   
business operation
main topic
architecture
focus
view
mechanization
urbanism
building services
materials
technology
BUILD promo
energy efficiency
software
presenting
fairs
inteview
interior
transmaterials
curiosities
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD No.35
BUILD No.34
BUILD No.33
BUILD No.31
BUILD No.30
BUILD No.29
BUILD No.28
BUILD No.27
BUILD No.26
BUILD No.25
BUILD No.24
BUILD No.23
BUILD No.22
BUILD No.21
BUILD No.20
BUILD No.19
BUILD No.18
BUILD No.17
BUILD No.16
BUILD No.15
BUILD No.14
BUILD No.13
BUILD No.12
BUILD No.11
BUILD No.10
BUILD No.9
BUILD No.8
BUILD No.7
BUILD No.6
BUILD No.5
BUILD No.4
BUILD No.3
BUILD No.2
BUILD No.1
 

Build No. 8, decembar 2008.

[company profile]
Untitled Document

Dogovor kuću gradi (URBING)

Urbing iz Podgorice bavi se projektovanjem i izvođenjem objekata. O graditeljima najbolje govore izgrađeni objekti, a Urbing iza sebe ima dugu listu referenci. Ipak, ovom prilikom vam predstavljamo njihov novi stambeni objekat (2) u blizini katedrale Sveti Stasije (1) u Kotoru, na samo 80m od mora. Verujemo da će vam biti  zanimljivije ukoliko to učinimo onako kako je predstavljen potencijalnim kupcima – kroz precizan tehnički opis, važan deo dogovora, uspešnog poslovanja i renomea graditelja na tržištu.

Rok završetka radova je decembar 2009. godine. Plaćanje se može obaviti u 5-6 rata do završetka i primopredaje. Moguća je i prodaja na kredit u 12 rata u roku od tri godine, beskamatno i bez posebnih instrumenata obezbeđenja plaćanja (kupac može da se useli u stan ali se prenos vlasništva vrši tek nakon izmirenja svih finansijskih obaveza).

Tehnički opis stanova

Funkcionalni sklop – objekat je projektovan kao jedna konstruktivna celina u čijem prizemlju je 11 poslovnih prostora, a na spratovnim etažama (sprat, potkrovlje i tavan) nalazi se 34 stambene jedinice.

Završna obrada:

 • Podovi – ulazi, stepeništa i hodnici u zgradi biće završno obrađeni kvalitetnom keramikom iz uvoza, tip terakota. Podovi u stanovima: ulaznog pretprostora, kuhinje, kupatila i na terasama, biće završno obrađeni prvoklasnom podnom keramikom. U podovima kupatila i na terasama biće urađena kvalitetna hidroizolacija. Podovi dnevne i spavaće(ih) soba, kao i trpezarije jesu tzv. plivajući podovi sa termičkom i zvučnom izolacijom tip stirofon, postavljenom između AB ploče i estriha. Završna obrada ovih podova urađena je prvoklasnim laminatima debljine 8mm

 • Završna obrada zidova u ulazima zgrade i na stepeništu urađena je bavalitom, vertikalno grebanim i premazanim poludisperzijom u beloj boji. Unutrašnji zidovi i plafoni se završno obrađuju gletovanjem i farbanjem poludisperzijom. Zidovi u kuhinji (do visine 150cm) i u kupatilu (do plafona) oblažu se prvoklasnom keramikom

 • Fasada će biti urađena kao visokokvalitetna termofasada tip demit fasada, sa završnom obradom paropropusnim i vodoodbojnim fasadnim materijalom tip: zaribani fasadno omet, proizvođača JUB, Slovenija.

Stolarija:

 • Ulazna vrata su blindirana, proizvođača Aragana, sa dvostrukom bravom tip Motura (po tri radna i blokirajuća ključa)

 • Unutrašnja stolarija – krila su tip Craft-Master, profilisana u klasičnom stilu. Štokovi i bogato profilisani pervajzi izrađeni su od punog čamovog drveta. Završna obrada unutrašnje stolarije jeste špricani poliuretanski lak u beloj boji sa 30% sjaja. Brave, šildovi i kvake su I klasa, uvoz iz Italije

 • Spoljašna stolarija je od PVC-profila nemačkog proizvođača Rehau (prema priloženoj skici), i sa nemačkim okovima Wink Haus (horizontalno i vertikalno otvaranje prozora i balkonskih vrata). Zastakljena je dvostrukim termopan flot staklom 4/16/4mm. Svi prozori i balkonska vrata imaju aluminijumske roletne Rehau, a na prozorima soba su aluminijumske grilje.

Ostalo:

 • Vlasnik stana ima pravo na korišćenje bilo kog raspoloživog parking mesta koje pripada zgradi, bez prava na ograđivanje ili obeležavanje parkinga sa ciljem opstruiranja prava drugih stanara zgrade na ravnopravno korišćenje parkinga.

 • Interfonska instalacija do svakog stana.

 • U dnevnoj i spavaćim sobama biće tehnički uslovi za TV prijem preko kablovske Ekstra TV (T-Mobile), bežični internet i WOIP jeftino telefoniranje. Svaki stan imaće tehničke mogućnosti za po dve telefonske linije.

 • Svaki stan ima sopstveni vodomer, u zajedničkom hodniku, u posebnom metalnom boksu u zidu pored ulaznih vrata stana.

 • Hlađenje dnevnog boravka, trpezarije i kuhinje je putem klima-uređaja koji će ugraditi Prodavac. Za grejanje prostora putem elektro-uređaja biće obezbeđena odgovarajuća elektro instalacija. Upotreba grejanja na čvrsta i druga goriva sa otvorenim plamenom, koja zahtevaju dimnjačke instalacije, izričito je zabranjena zbog nepostojanja tehničkih i drugih uslova za to (dimnjaka, ostava i sl).

 • Sanitarna keramika u kupatilima je klase A, uvoz iz Španije. Kade su akrilne sa tuš kabinom. Sanitarna armatura je prva klasa, proizvođača Armal, Slovenija.

Navedeni tehnički opis sadrži standardne opcije opreme stanova i ima samo informativni karakter sve dok njegov konačan tekst ne dogovore i potpišu Prodavac i Kupac.

URBING

Bul. Džordža Vašingtona 9
PC Kruševac
81000 Podgorica/C. Gora
tel: +382 20 228 245
20 228 246
mob: +382 69 025 257
fax: +382 20 228 248
urbing@cg.yu

[top][company profile]