BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
   
business operation
main topic
architecture
focus
view
mechanization
urbanism
building services
materials
technology
BUILD promo
energy efficiency
software
presenting
fairs
inteview
interior
transmaterials
curiosities
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD No.35
BUILD No.34
BUILD No.33
BUILD No.31
BUILD No.30
BUILD No.29
BUILD No.28
BUILD No.27
BUILD No.26
BUILD No.25
BUILD No.24
BUILD No.23
BUILD No.22
BUILD No.21
BUILD No.20
BUILD No.19
BUILD No.18
BUILD No.17
BUILD No.16
BUILD No.15
BUILD No.14
BUILD No.13
BUILD No.12
BUILD No.11
BUILD No.10
BUILD No.9
BUILD No.8
BUILD No.7
BUILD No.6
BUILD No.5
BUILD No.4
BUILD No.3
BUILD No.2
BUILD No.1
 

Build No. 13, mart 2010.

[company profile]
Untitled Document

Rekuperatori (FON INŽINJERING)

Iako svi zvaničnici, kako vladini, tako i ekonomski stručnjaci i kvazi stručnjaci najavljuju ekonomski oporavak i izlazak iz ekonomske krize tokom 2010. godine, poslovni svet je ipak malo više skeptičan po ovom pitanju.

Privrednici, međutim, smatraju da se izlaz iz tekućih problema može iznaći između ostalog i u uvođenju novih proizvoda, novog asortimana koji tržište može brzo apsorbovati. Proizvoda koje tržište traži i koje će po mogućnosti biti proizvedeno u Srbiji, proizvoda koji neće biti opterećeno raznim uvoznim taksama, carinama i ostalim dažbinama.

Uviđajući da je to jedan od ispravnih puteva, firma Fon Inžinjering iz Niša je na vreme prepoznala svoju šansu i pored već postojećeg svog proizvodnog asortimana, po kojem je i postao prepoznatljiv na prostoru Srbije, uveo i razvi novi proizvod – pločaste izmenjivače toplote – popularne rekuperatore...

piše: Vladimir Milićević

Firma Fon Inžinjering je preduzeće koje se bavi projektovanjem, razvojem, izradom, isporukom i montažom vazdušnih instalacija od pocinkovanog lima, izradom i prodajom pločastih izmenjivača toplote - popularnih rekuperatora, kuhinjskih hauba (napa) za industrijske i komercijalne objekte i prigušivače buke.

U prošlom broju Build magazina detaljnije smo predstavili samu firmu Fon Inžinjering, kao i spiro kanale iz proizvodnog programa, sa svim svojim prednostima u odnosu na kvadratne vazdušne instalacije.
Takođe smo pomenuli i proizvode za koje smatramo da su komparativne prednosti firme Fon Inžinjering: kuhinjske haube (kuhinjske nape), prigušivače zvuka i pločaste izmenjivače toplote – rekuperatore.

Pločasti izmenjivači toplote – rekuperatori

Rekuperatorom koji proizvodi Fon Inžinjering može se postići ventilacija prostora sa uštedom energije. Toplotna energija koja se štedi upotrebom rekuperatora čini oko 50% od potrebne energije za grejanje prostora. Odlikuje ga vrlo mali pad pritiska što su pokazala i ispitivanja na Mašinskom fakultetu u Nišu.

Ozbiljnost Fon Inžinjering-a kao partnera pokazuje i sve veći broj poslovnih kontakata i realizovane poslovne saradnje sa firmama iz oblasti klimatizacije, ventilacije i grejanja, popularno nazvanim KGH firmama, koje su svoj interes videle i prepoznale u Fon Inžinjeringu.

Naime, umesto skupog rekuperatorskog srca koje se uvozi iz inostranstva, opterećenog ogromnim vremenskim periodom isporuke, transportnim i špediterskim troškovima, koji u krajnjoj liniji dovode do višestrukog povećnja cene finalnog proizvoda, firma Fon Inžinjering je ponudila srpskom tržištu jednu mogućnost – mogućnost izbora.

Kao firma koja proizvodi rekuperatore i rekuperatorsko srce, mi nudimo potencijalnim poslovnim partnerima i kupcima mogućnost izbora, kako u vidu izbora veličine rekuperatora i rekuperatorskog srca, tako i u vidu parametara kao što su protok vazduha i parametara za prostornu ugradnju.
Pored palete standardnih rekuperatorskih srca, izrađujemo i srca po porudžbinama za posebne potrebe investitora.

O prednostima koje donose sopstvena izrada i isporuka ovom prilikom navodimo kao najbitnije sledeće: izrada na prostoru Srbije, period isporuke znatno kraći od perioda uvoza iz inostranstva, ušteda u manipulativnim troškovima, konkurentnost u odnosu na uvozna rekuperatorska srca.

Mada su teška vremena za poslovni svet, Fon Inžinjering sa zadovoljstvom ističe da je svojim kvalitetnim i stručnim radom uspeo da obogati i onako bogatu i respektabilnu referenc listu značajnim imenima u poslovnom svetu.

Jedna od firmi koja nam je ukazala poverenje je i Grammer System iz Aleksinca, u vlasništvu nemačkog Grammer-a gde je Fon Inžinjering izveo rad na kompletnim mašinskim instalacijama i tom prilikom investitoru doneo značajne uštede u novcu preprojektovanjem celokupne prvobitno zamišljene instalacije na spiro sistem, a o čijim je prednostima već bilo reči.

Drugo ime vredno pomena jeste kompanija Vulić&Vulić, gde je Fon Inžinjering kao izvođač kompletnih termotehničkih radova na objektu fabrike voćnog koncentrata u Varvarinu doprineo da fabrika slovi za jednu od najmodernijih fabrika tog tipa u jugoistočnoj Evropi.

Takođe, zadovoljstvo nam je da istaknemo naše učešće na poslednjem KGH skupu gde smo prezentovali naš proizvodni asortiman i naše mogućnosti u oblasti termotehnike.

FON INŽINJERING D.O.O.
Beogradska 7; PF 106
18000 Niš
tel: +381 18 4602 900; 4602 999
mob: +381 63 403 524
foning@nadlanu.com
www.fon-ing.rs

 

[top][company profile]