BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
   
business operation
main topic
architecture
focus
view
mechanization
urbanism
building services
materials
technology
BUILD promo
energy efficiency
software
presenting
fairs
inteview
interior
transmaterials
curiosities
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD No.35
BUILD No.34
BUILD No.33
BUILD No.31
BUILD No.30
BUILD No.29
BUILD No.28
BUILD No.27
BUILD No.26
BUILD No.25
BUILD No.24
BUILD No.23
BUILD No.22
BUILD No.21
BUILD No.20
BUILD No.19
BUILD No.18
BUILD No.17
BUILD No.16
BUILD No.15
BUILD No.14
BUILD No.13
BUILD No.12
BUILD No.11
BUILD No.10
BUILD No.9
BUILD No.8
BUILD No.7
BUILD No.6
BUILD No.5
BUILD No.4
BUILD No.3
BUILD No.2
BUILD No.1
 

Build No. 17, mart 2011.

[company profile]
Untitled Document

Efikasan i ekonomičan tretman vazduha (ATTOS KLIMA)

Grupacija ATTOS bavi se proizvodnjom i distribucijom komponenti za proizvođače kotlova i bojlera (podrška sistemima grejanja, akumulatori vode svih veličina i namena, itd). Posebna grana kompanije jeste ATTOS KLIMA koja efikasno nastupa u klimatizaciji prostora (poslovni, industrijski i rezidencijalni objekti).

Attos Klima nudi kvalitetna i efikasna rešenja sistema grejanja i hlađenja. S obzirom na specifične problemea grejanja, načine korišćenja, kao i troškove instaliranja ovih sistema, pri izboru se izuzetno vodi računa o tome da proizvodi budu energetski efikasni i neškodljivi po okolinu. Sistemi treba minimalno da utiču na korisnika i okolinu, ističući komfor korišćenja (stvaranje prijatnog okruženja, sa minimalno buke, sa opcijama programiranja, planiranja rada, i sl.)

Korisnicima se obezbeđuje kompletna usluga – od predmera, preko sugestija i zajedničkog odabira opreme u skladu sa potrebama i okruženjem - sve do postavljanja i postgarantnog praćenja kvaliteta rada. Nastup na tržištu je isplaniran u saradnji sa partnerima. Radi se i edukacija i podrška partnera, tj. isporuka opreme partnerima po upitu, kako sa lagera, tako i namenski - uređaji po porudžbi.

U ponudi prednjače DC Inverter klima uređaji (zidni, kasetni, kanalski, kao i multi sistemi - jedna spoljašnja - više unutrašnjih jedinica), VRF sistemi, toplotne pumpe i čileri.

U ovom segmentu su postignuti značajni rezutati kroz zastupništvo i saradnju sa proizvođačem Gree. Sa svojih šest proizvodnih lokacija, Gree je najveći količinski proizvođač klima uređaja na svetu sa proizvodnjom od preko 22.000.000 uređaja godišnje.

Takođe je među retkim kompanijama koje su usko specijalizovane za razvoj i proizvodnju uređaja za tretman vazduha kako freonskih, tako i vodenih sistema. Pored rezidencijalnih klima uređaja (tzv. kućni split sistemi), Gree prvenstveno proizvodi profesionalnu opremu.

Okosnicu uspeha Gree ima u snažnom istraživačko-razvojnom centru i visokoefikasnoj kontroli kvaliteta. Gree poseduje preko 1.100 patenata u segmentu klimatizacije, gde se u poslednje vreme izdvajaju inverter rešenja za rad kompresora (tzv. G-Matrik - radi na obrtajima od 10 do 130Hz), centrifugalni čileri (koji postižu efikasnost do 9,18 - COP), i razvijen i sertifikovan program rezidencijalnih klima uređaja koji rade na R290 (naslednik freona R410, po normama EU, gde pored sistemskih promena, novom generacijom kompresora i rashladne tečnosti, uređaji koji su bili u D ili C klasi, direktno postižu A klasu efikasnosti).

Kompanija Gree je posebno ponosna na saradnju sa kompanijom Daikin koja traje preko 15 godina. Od 2009. godine imaju zajednički proizvodni pogon za inverter komponente, kao i zajednički ogranak istraživačko - razvojnog centra za inverter tehnologije. Kupci Gree-ja, pored Daikin-a, su McQuay, York, Electrolux, Ariston, Sanyo, Whirlpool, Sharp, Carrier, Trane…

Svu tehniku koju zastupa, i nudi, Attos Klima ugrađuje isključivo organizovano sa edukovanim partnerima.

Svi programi su pokriveni kvalitetnom garancijom i tehničkom dokumentacijom, sa obezbeđenim potrebnim komponentama postprodajnog programa. Garancija na opremu je do pet godina, u zavisnosti od projekta, uslova rada, i dogovora o načinu održavanja sistema.

ATTOS KLIMA

Temerinski put 26 a
21000 Novi Sad
tel: +381 21 419 999
fax: +381 21 419 900

attosklima@attos.rs
www.attos.rs

 

[top][company profile]