BUILD - casopis o gradjevinarstvu  
Gradjevinarstvo
   
business operation
main topic
architecture
focus
view
mechanization
urbanism
building services
materials
technology
BUILD promo
energy efficiency
software
presenting
fairs
inteview
interior
transmaterials
curiosities
BUILD info
GREEN BUILD
   
BUILD No.35
BUILD No.34
BUILD No.33
BUILD No.31
BUILD No.30
BUILD No.29
BUILD No.28
BUILD No.27
BUILD No.26
BUILD No.25
BUILD No.24
BUILD No.23
BUILD No.22
BUILD No.21
BUILD No.20
BUILD No.19
BUILD No.18
BUILD No.17
BUILD No.16
BUILD No.15
BUILD No.14
BUILD No.13
BUILD No.12
BUILD No.11
BUILD No.10
BUILD No.9
BUILD No.8
BUILD No.7
BUILD No.6
BUILD No.5
BUILD No.4
BUILD No.3
BUILD No.2
BUILD No.1
 

Build No. 20, decembar 2011.

[company profile]
Untitled Document

Provereni kvalitet u srpskim kućama (HÖRMANN SERBIA)

Bojan Simović,
direktor filijale Hörmann Serbia

Nemačka firma Hörmann, vodeći svetski proizvođač garažnih i industrijskih vrata, otvorila je poslovnicu u Srbiji da bi kupcima olakšala put do pravog kvaliteta. Prodaja je organizovana preko dilera, a od sada će proizvodi brže i jednostavnije stizati direktno iz proizvodnih pogona u Nemačkoj.

Vodeći svetski proizvođač garažnih i industrijskih vrata – nemačka firma Hörmann, nedavno je otvorila filijalu u Srbiji. Na više od hiljadu kvadrata u Surčinu, u neposrednoj blizini autoputa Beograd – Šid, smeštene su poslovne prostorije i magacin.

Hörmann proizvodi su i do sada bili prisutni na srpskom tržištu, ali će otvaranjem predstavništva, kako kaže Bojan Simović, direktor filijale Hörmann Serbia, između ostalog, prodaja i distribucija proizvoda biti brža i efikasnija.

B.S: Hormann je na našem tržištu već punu deceniju zastupljen preko dilera koji su direktno iz naših fabrika u Nemačkoj uvozili naše proizvode. Zahvaljujući kvalitetu i pouzdanoj funkciji, naši proizvodi su se brzo etablirali na tržištu i pronalazili put do kupaca. Bilo je samo pitanje trenutka kada će Hörmann otvoriti svoju filijalu u Srbiji, a sve sa ciljem da budemo dostupniji kupcima.

Build: S obzirom na to da je ime Hormann postalo sinonim za kvalitet, pre svega, industrijskih i garažnih vrata i van granica Evrope, šta donosite na srpsko tržište?
B.S: Sa 18 fabrika u Evropi, tri u SAD i dve u Kini, i godišnjim prometom od preko milijardu evra, Hörmann je vodeća evropska kompanija u proizvodnji garažnih i industrijskih vrata, kao i dodatne opreme. Uz to, mnogo naših proizvoda je prijavljeno za evropske patente, a za neke proizvode konkurenciji ni danas nije jasno kako smo uspeli da ih uvedemo u serijsku proizvodnju. Recimo, za pešačka vrata na garažnim vratima koja nemaju prag, posedujemo evropski patent. Slogan firme je „Dobro ime mora da se zasluži“, a mi ćemo ovde, u Srbiji, da potvrdimo i nastavimo tu tradiciju. U kvalitet Hörmann-ovih proizvoda uvereni su kupci na svim kontinentima, a siguran sam da će tako biti i ovde.

Poslovne prostorije sa magacinom prostiru se na više od hiljadu kvadrata: Segmentna vrata - Jedan od Hörmannovih proizvoda

Build: Vaši proizvodi se nalaze na hiljadama objekata koji predstavljaju svojevrsna remek dela arhitekture. Da pomenemo samo neke od njih: Pasaž Evropa u Hamburgu, fabrika Poršea u Lajpcigu, BMW-a u Minhenu, zgrada Univerziteta u Vajmaru... Šta biste, kao prvi čovek Hörmann-a u Srbiji, izdvojili iz asortimana?
B.S: Za industrijska garažna vrata ASR 40 kao i ALR Vitraplan dobitnici smo priznanja Red Dot za 2010. godinu u kategoriji Architektur und Interior Design. Godine 2007. smo dobili priznanje za naš daljinski upravljač HSD 2. Ta nagrada se dodeljuje za izuzetne dizajnerske kvalitete. Kriterijumi su stepen inovativnosti, funkcionalnost i ekološka kompatibilnost.

Build: Proizvodnja Hörmann vrata, poznato je u poslovnom svetu, počela je u porodičnoj firmi, i danas je najviše fabrika u Nemačkoj. Kako je organizovana distribucija, konkretno, kako kupci u Srbiji mogu da dođu željene robe?
B.S: Prodaja je isključivo preko dilera. To mogu da budu stovarišta građevinskog materijala, firme koje proizvode i montiraju stolariju, kojima su osim sopstvenih proizvoda, potrebna i vrata kako bi mogle da ponude sve iz jedne ruke. Trenutno radimo na proširenju dilerske mreže kako bi put do naših kupaca bio što jednostavniji. Hörmann Serbia sebe vidi kao servis svojim dilerima – radimo na promociji proizvoda, obučavamo njihove montere, posredujemo između njih i naših fabrika u Nemačkoj, obezbeđujemo i kataloge i sve neophodne tehničke informacije, vodimo ih na seminare, a takođe, sa nama imaju priliku da posete i proizvodne pogone u Nemačkoj.

Build: Prava roba nađe svoga kupca, a poznato je da se za kvalitet novac ne štedi. Koliko cene Hörmann proizvoda odgovaraju ovdašnjim tržišnim uslovima?
B.S: Raduje me što sve češće upoznajem ljude koji cene kvalitet i koji su svesni zašto naša vrata koštaju malo više nego vrata drugih proizvođača. Ono što odlikuje naše proizvode jeste, pre svega, kvalitet, a ne smemo zanemariti ni funkcionalnost, kao ni dizajn. Porediti cene sa proizvodima drugih proizvođača je prosto nemoguće. To je kao da poredite luksuzni automobil visoke klase sa automobilom neke niže klase. Činjenica je da se investitori, kada su im neophodna vrata koja obavljaju svoju funkciju na duži vremenski period, bez izuzetaka odlučuju za Hörmann. Ipak, prepoznavši želju privatnih lica da povoljno dođu do kvalitetnih garažnih vrata, Hörmann je u celoj Evropi pokrenuo akciju EuropaPromotion 2011, u kojoj se veoma povoljno nude neki naši proizvodi.

Build: Vi ste novu eru poslovanja u Srbiji započeli upravo tom akcijom...
B.S: Kao i u svim drugim zemljama u kojima je Hörmann direktno prisutan i mi smo pokrenuli akciju Europa-Promotion. U akciju su uključeni određeni modeli garažnih segmentnih vrata u dve boje i dva dezena, ulaznih vrata za kuću u istim bojama i dezenima, kipujuća garažna vrata, kao i motori za klizne i krilne kapije.

 

[top][company profile]